Flip Stehouwer

Hoe werkt homeopathie?

Een homeopathisch arts zoekt zeer precies naar de stof die u kan treffen en activeren op de plaatsen in het lichaam die ziek zijn, of niet goed functioneren, zowel geestelijk als lichamelijk. Het middel moet passen als een sleutel in een slot. Het vermogen tot zelfherstel wordt dan in gang gezet en de klachten verdwijnen.  Je kan ook wel zeggen dat het homeopathische middel het lichaam prikkelt. Het lichaam ervaart die prikkel als activerend en gaat op die plaats zelf aan de gang om de prikkel kwijt te raken. Het middel maakt je duidelijk waar je uit balans bent en dan kan je lichaam met die informatie je balans herstellen. Het heeft een indirect stimulerend effect dat het lichaam uitlokt tot activiteit. Het effect lijkt meer op de reactie bij een vaccinatie, waarbij ook uw eigen weerstand wordt gestimuleerd.

Dit in tegenstelling tot de gewone geneeskunde en kruiden, die beide een wegdrukkend, dwingend en direct effect hebben.

Een homeopathisch middel hoeft niet voor altijd te worden ingenomen. Als het lichaam het zelf weer goed doet dan hoef je het ook niet steeds te activeren. De combinatie van homeopathische middelen en medicijnen van de huisarts gaat prima, ze werken beide zonder elkaar te storen. Het eerste consult duurt een uur. Voor uitgebreide informatie kunt u kijken op www.homeopathie.nl

 

Wat is een beginreactie?

Als een middel het lichaam stimuleert kan het lichaam daarop reageren, net als bij een vaccinatie. De verschijnselen die er al zijn kunnen tijdelijk toenemen. In principe is dit altijd een tijdelijke reactie. Bij het voorschrijven van mijn middelen hou ik natuurlijk wel rekening met het type klachten van de patiënt en of ik bij het middel dat ik voorschrijf een dergelijke reactie verwacht. Ik put hierbij uit mijn ervaring, ik ben tenslotte niet voor niets sinds 1988 homeopathisch arts. Ik kan dan de sterkte van het middel of de frequentie van innemen veranderen.

 

Welke methode, klassiek of klinisch pas ik toe:

In de homeopathie kennen we 2 methoden. De klinische en de klassieke methode. Zelf pas ik vrijwel altijd de klassieke methode toe.

 

De klassieke methode.

De manier van het homeopathisch handelen zoals hierboven is omschreven wordt ook wel genoemd de klassieke methode. Ook ik werk volgens deze methode. Zoek alle kwalen bij elkaar, zowel de geestelijke als de lichamelijke en geef voor het totaalbeeld 1 middel. Omdat er veel tijd en aandacht nodig is om dat totaalbeeld te zoeken, is er voor het eerste consult is een uur gereserveerd.

 

De klinische methode.

Bij deze methode geef je bij elke kwaal een middel en bij meerdere kwalen meerdere homeopathische middelen tegelijk. Het is een methode om snel wat te kunnen geven en wordt vooral in de drogisterij wereld toegepast. Je kunt het natuurlijk wel meer orgaan gericht toepassen en in die functie pas ik de klinische methode ook wel toe.

 

 

Welkom.

Soorten klachten.

Homeopathie.

Eerste consult.

Vervolg consult.

Contactgegevens.

De medicijnen.

De kosten.

Eigen huisarts.

Nieuwsbrief.

Wetenschap.

Blog.

Share |
Omdat uw gezondheid belangrijk is

Praktijk voor homeopathie van Ph. Stehouwer arts.

Wilhelminalaan 66

2405 EE Alphen aan den Rijn

Telefoon nummer: 0172-493232