Flip Stehouwer

Werking

Voor de werking van het homeopathische middel verwijs ik u graag naar het hoofdstuk homeopathie.

De medicijnen die u van de huisarts en specialist krijgt voorgeschreven:

De door u gebruikte medicijnen van de specialist of huisarts worden door mij gehandhaafd, ik voeg er een homeopathisch medicijn aan toe. Homeopathische medicijnen werken door hun totaal andere werkingsmechanisme toch wel, ondanks de aanwezigheid van andere medicijnen. Wanneer de klachten zijn verbeterd, is er tijd genoeg andere medicijnen eventueel af te bouwen en dan nog liefst in overleg met de huisarts of specialist.

Het gebruik van andere homeopathische medicijnen kan  verwarring geven met de door mij voorgeschreven homeopathische medicijnen. Het wel of niet doorgebruiken daarvan wordt altijd besproken tijdens het consult.

 

Hoe wordt het middel verstrekt

Op het spreekuur zoek ik zeer zorgvuldig naar het voor u meest passende homeopathische middel. Heb ik dat gevonden dan schrijf ik een recept uit voor de apotheek. U kunt het daar inleveren waarna zij het meestal moeten bestellen. Gemiddeld duurt dat een paar dagen. De nota van de medicijnen kunt u bij uw verzekeraar indien.

Vroeger hielp het homeopathische middel goed, kan ik het nu weer innemen?

Het opnieuw innemen van een lange tijd geleden goed helpend homeopathisch middel, is geen enkel probleem. Wanneer het middel passend is bij de kwaal van dit moment dan zal het opnieuw helpen. Is het niet passend dan kan het innemen geen enkel kwaad maar zal ook niet voldoende helpen. Wellicht een goed moment om nog eens een afspraak te maken.

 

Instructies voor het medicijn gebruik:

manier van innemen:

Doe een homeopathische korrel, liefst zonder hem met de hand aan te raken, in de mond en laat hem in de mond smelten. Met een lepeltje gaat dit het makkelijkst. Het aantal korrels maakt niet uit, een korrel is voldoende. De prikkel die er vanuit gaat neemt niet toe met meer korrels.De mond moet hiervoor wel ongeveer 10 minuten schoon zijn. Ook na inname liefst een paar minuten wachten met iets in de mond te nemen. Er zijn geen beperkingen in wat u eet of drinkt. U mag dus koffie, pepermunt, kruiden en dergelijke. Het innemen van een homeopathisch middel uit de winkel is niet erg, maar kan wel voor verwarring zorgen met het effect van een homeopathisch middel wat door mijzelf is voorgeschreven en is daarom niet aan te raden tenzij in overleg.

Ook medicijn gebruik is altijd mogelijk. Penicilline of andere niet homeopathische medicijnen kunt u gewoon innemen. Door de totaal andere werkingswijze werkt het homeopathische middel gewoon door naast de werking van de medicijnen van de huisarts. Dat geeft geen enkel probleem met elkaar.

 

Wanneer  kunt u het homeopathisch middel innemen:

Dan  hoeft u alleen een homeopathische korrel in te nemen wanneer een klacht weer terugkomt. U hoeft niet te wachten tot de klachten weer in volle omvang terug komen. Wanneer een deel van de  klachten terugkomt is dat reden om de korrel weer in te nemen.

Afhankelijk van de sterkte kunt u dan het middel innemen,bij

- 30 K : 2 a 3 keer per week

- 200 K : elke 2 a 3 weken

- M K (=1000 K ) : elke 3 a 4 weken

Of anders zoals de dokter gezegd heeft.

U kunt de korrels dan versneld innemen,  bijvoorbeeld de 1ste   de 2de   de 3de en de 4de dag

Daarna om de dag en daarna afbouwen naar het oude schema.

Doe 1 korrel in een glas kraanwater en wacht tot hij is opgelost. Elk lepeltje of slokje van deze oplossing is nu even krachtig als een gewone korrel. Wel even in het glas roeren voor de nieuwe inname. Afgedekt met plastic kunt u 1 dag met zo'n oplossing doen.

Neem de eerste dag elk uur 2 plastic lepeltjes of 1 slokje van de oplossing.

Neem de 2e dag elke 2 uur 2 plastic lepeltjes of 1 slokje

Neem de 3e dag elke 3 uur 2 plastic lepeltjes of 1 slokje

Neem de 4e dag elke 4 uur 2 plastic lepeltjes of 1 slokje

Bouw dit schema langzaam in een paar dagen af of ga door met een los korreltje 1 of 2x daags zoals bij 3.

Welkom.

Soorten klachten.

Homeopathie.

Eerste consult.

Vervolg consult.

Contactgegevens.

De medicijnen.

De kosten.

Eigen huisarts.

Nieuwsbrief.

Wetenschap.

Blog.

Share |
Omdat uw gezondheid belangrijk is

Praktijk voor homeopathie van Ph. Stehouwer arts.

Wilhelminalaan 66

2405 EE Alphen aan den Rijn

Telefoon nummer: 0172-493232